dav
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПИКЪЛБОЛ ПОСТАВИ ОСНОВИТЕ НА ПИКЪЛБОЛА В ОБЩИНА БУРГАС
Българска Федерация Пикълбол представи и демонстрира пикълбола за първи път в община Бургас, по покана на АЕГ “Гео Милев” Бургас и Община Бургас!
Събитието се проведе на 29.09.2023 г. като част от спортния празник на АЕГ “Гео Милев” гр. Бургас по случай Европейския ден на спорта в училищата. Повреме на събитието федерацията запозна учениците от гимназията с основните технически елементи на пикълбола и правилата на играта!
“Благодаря ви за поканата и възможността да демонстрираме пикълбола повреме на вашия спортен празник по случай Европейския ден на спорта. За мен е чест да бъда ваш гост и искам да споделя прекрасните си впечатления от страхотните условия за спорт с които разполагате. Щастлив съм да видя този огромен интерес към пикълбола от страна на всички ученици и учители от гимназията. Сигурен съм, че пикълбола има голяма почва за развитие в Бургас и АЕГ “Гео Милев”. От името на Българска Федерация Пикълбол бих искал да ви подаря пикълбол комплект от ракети и топчета, за да могат всички желаещи да практикуват спорта във вашето училище.” С тези думи президента на Българска Федерация Пикълбол Гергин Ангелов сподели прекрасните си впечатления на г-жа Жаклин Нейчева, директор на АЕГ” Гео Милев” гр. Бургас и предостави на училището пикълбол екипировка.
След успешно проведеното събитие в гимназията, Гергин Ангелов успя да осъществи ползотворна среща в Община Бургас с г-жа Диана Саватева, заместник-кмет Култура, туризъм и спорт. На срещата бяха обсъдени всички бъдещи перспективи за развитието на пикълбола в община Бургас, както и партньорството между федерацията и общината.

dav