Президент и основател на Българска Федерация Пикълбол

Гергин Ангелов

Гергин Ангелов е роден през 1992 г. в София, България. Започва да се занимава с бадминтон от 2000 год. Гергин Ангелов е с 15-годишен опит като национален състезател по бадминтон на България. Двукратен републикански шампион през 2007 и 2010 год. на единично и многократен шампион на двойки, както и шампион на множество държавни отборни първенства през годините. Успява да достигне до 8-мо място на европейско първенство за юноши във Финландия и до топ 200 в световната ранглиста на мъже единично. Гергин е дългогодишен състезател във вътрешни лиги на Германия, Италия, Дания (страната на бадминтона) и Норвегия. Той също така е с множество международни отличия , като състезател и представител на българския национален отбор по бадминтон в цяла Европа, с голям опит и като треньор в Норвегия, Дания и България.
Завършва Национална спортна академия „Васил Левски“ със специалност треньор по бадминтон и на 25 години вече е признат специалист в четири страни!
През 2018 год. създава един от най-големите бадминтон клубове в България – Бадминтон клуб „Ракет Спийд“! Клуба е разположен на територията на 3 общини и към днешна дата в него тренират над 100 деца на всякаква възраст.
Гергин Ангелов развива бадминтона във всички възможни направления: масов спорт, спорт за високи постижения, адаптиран спорт и спорт за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения. Неговият клуб е без аналог в България от към дейности със силна социална значимост и е единствения, който разполага с тренировъчни бази и школи в четири населени места – София, с.Равно поле, Горна Малина и Челопечене.
През 2023 год., клуба на Гергин Ангелов (Бадминтон клуб „Ракет Спийд“) печели второ място на държавно отборно първенство „А“ група мъже, а неговия топ състезател Даниел Николов става трикратен шампион на България на държавния личен шампионат! Той печели всички възможни титли в дисциплините: мъже единично, мъже двойки и смесени двойки и става абсолютен шампион на България за 2023 год.!
Най-добрите състезатели на България при мъжете се състезават за Гергин Ангелов и печелят множество титли на клуба и го прославят в цял свят.
През 2023 год. друг топ състезател на Гергин Ангелов, взима квота за Европейските игри в Полша, които са най-престижното първенство в цяла Европа. Димитър Янакиев прави исторически успех за бадминтона в България и за клуба на Гергин Ангелов , като завършва на девето място в Европа! Следващата стъпка е класиране на олимпийските игри в Париж през 2024 год.
Клуба на Гергин Ангелов е и единственият в България, който провежда редовни тренировъчни занимания за деца и младежи със синдром на Даун и други интелектуални затруднения със специалист треньор по АФА!
Като председател и основател на най-мултифункционалния и иновативен клуб в Българя (Бадминтон клуб „Ракет Спийд“), Гергин Ангелов се радва на много успехи и голяма популярност в цялата страна! Големите успехи и растежа на неговия клуб продължават в пълен мащаб и до днес.
През 2020 год., Гергин Ангелов участва с неговия клуб (Бадминтон клуб „Ракет Спийд“) като партньор в двугодишен европейски проект
“Erasmus+Pick4all“, който има за цел да популяризира спорта пикълбол в Европа! Негови парньори са Испанската пикълбол федерация и организации от Италия, Белгия и България. След завършване на проекта, Гергин Ангелов е силно мотивиран и вдъхновен да продължи с развитието на спорта пикълбол и да постави основите му в България. Така се ражда и идеята му да създаде Българска Федерация Пикълбол.
През 2022 год, Гергин Ангелов основава Българска Федерация Пикълбол и започва да демонстрира и популяризира спорта пикълбол в цялата страна! Само за една година, федерацията постави основите на пикълбола в три общини, три области и 15 населени места в България! Запитванията и големият интерес към пикъбола от общини в цялата страна продължава да расте все повече. Гергин Ангелов откри и първите игрища за пикълбол в България, които са отворени целодневно за всички жители на столицата!
Гергин Ангелов е също така спортен предприемач, лидер, визионер, иноватор, радетел на спорта, общественик и ръководител с мисия да популяризира и развие пикълбола и бадминтона в България като ракетни спортове с множество успехи на световно ниво!

LET'S PLAY THE GAME!