КАКВО Е ПИКЪЛБОЛ?

Пикълболът е ракетен спорт, който се играе с плоска ракета и с кухо пластмасово топче на отвори. Мрежата е с височина 91.44 см в двата края и 86.36 см в средата. Игрището е с размери на бадминтон корт – 13.40 см дължина на 6.10 широчина. Пикълболът се играе по единично,двойки и смесени двойки и е подходящ за хора на всякаква възраст. Той е 100% инклузивен и приобщаващ спорт със силна социална значимост. Пикълболът е най-бързо развиващият се спорт в Съединените щати и в света с 38,000 корта за игра. Повече от 36.5 милиона човека са практикуващите пикълбол в целият свят, като броят им е нараснал с 159% в последните 3 години!
Този социален феномен привлича нови и нови играчи и фенове от целият свят поради големите възможности, които предоставя. Пикълболът може да се практикува навсякъде и не е нужна специална екипировка, освен ракети и топчета за пикълбол. Спорта е изключително подходящ и за хора в неравностойно положениe, както и за хора над 70 годишна възраст поради лесния му начин на игра от начинаещи, предлагайки холистичен подход към благосъстоянието им!
Пикълболът се играе и на професионално ниво в целият свят, като в Съединените щати има повече от 70,000 картотекирани състезатели по пикълбол! Организират се професионални лиги, национални, световни и континентални първенства с различни наградни фондове. Световни величия като Леонардо ди Каприо, Бил Гейтс, Кевин Дюрант и много други са избрали пикълбола като техен любим спорт и хоби.
Въпреки че се счита за най-бързо развиващият се спорт в света, пикълбола все още не е взел място на олимпийския подиум. Но благодарение на големият бум и популярност която пикълбола не спира да придобива в цял свят се очаква той да бъде официално приет като олимпийски спорт през 2030 година.

Play Video