ЗА БФП

Българска Федерация Пикълбол е създадена през 2022 г. като сдружение с нестопанска цел в град София и е член и учредител на Европейската пикълбол федерация (EPF) и член на световната пикълбол федерация (wpf)

Президент и основател на Българска Федерация Пикълбол

Гергин Ангелов

Основни цели на федерацията:

Българска Федерация Пикълбол изпълнява всички административни функции свързани с регламентирането на пикълбола в България.
Основана през 2022 г., мисията на Българска Федерация Пикълбол е да насърчава развитието на пикълбола като достъпен и атрактивен спорт за хора от всички възрасти и нива на умения.
Българска Федерация Пикълбол е член и учредител на Европейската пикълбол федерация (EPF), както и на Световната пикълбол федерация (WPF). Това са двете организации, които са управляващите тела на спорта пикълбол на европейско и световно ниво.
В началото на 2024 год. БФ Пикълбол организира международен семинар, на който гостуваха представители на Европейската пикълбол федерация, с цел развитие и популяризиране на спорта у нас.
През ноември 2024 год. ще се проведе и първото Европейско първенство по пикълбол в Саутхамптън, Великобритания, организирано от EPF. Българска Федерация Пикълбол е заявила участие и ще сформира национален отбор за мъже и жени, който да представи страната ни на този престижен форум.
Чрез тези дейности Българска Федерация Пикълбол играе решаваща роля за растежа и развитието на този спорт в страната. Като предоставя възможности на хората да играят, да се учат и да се наслаждават на спорта пикълбол, БФП допринася за по-здравословна, по-активна и по-приобщаваща общност.
Само за 1 година от основаването си, БФ Пикълбол презентира и демонстрира спорта пикълбол в повече от 10 общини и 20 населени места в цяла България. Членове на БФ Пикълбол са спортни клубове, които участват в развитието и популяризирането на пикълбола на местно ниво и които са регистрирани съгласно Закона за физическото възпитание и спорта (ЗФВС).