386095354_289273110553809_9169320591905699595_n
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПИКЪЛБОЛ ПОСТАВИ ОСНОВИТЕ НА ПИКЪЛБОЛА В ОБЩИНА ПЛОВДИВ
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПИКЪЛБОЛ ПОСТАВИ ОСНОВИТЕ НА ПИКЪЛБОЛА В ОБЩИНА ПЛОВДИВ! ✅
👉 Българска Федерация Пикълбол/Bulgarian Pickleball Federation взе участие във фестивала на спорта и социалното включване Щастливи за ръка в град Пловдив, организиран от Сдружение „Паралелен свят“ и Община Пловдив !
✅ Екипът на Федерацията проведе за първи път демонстрация и открита тренировка по пикълбол на територията на община Пловдив по време на фестивала и запозна всички желаещи хора със и без увреждания с най-бързо развиващия се спорт в света!
🚩 Президентът на Българска Федерация Пикълбол Гергин Ангелов представи пикълбола и пред зам.-кмета на община Пловдив г-н Георги Титюков – зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“. Двамата обсъдиха бъдещи перспективи и възможности за развитието на пикълбола в община Пловдив!
🌟 Фестивалът на спорта и социалното включване „Щастливи за ръка“ успя да обедини хора със и без увреждания чрез спорт и изкуство! Пикълболът, който е признат като социален феномен в целия свят успя да се впиша чудесно в програма на фестивала и да остави прекрасни впечатления на пловдивчани!
✅ Децата и младежите със интелектуални и физически затруднения, които бяха основните участници на фестивала в град Пловдив, останаха силно впечатлени към пикълбола и се включиха активно в отворената тренировка с нашите треньори.
👏Благодарности на Сдружение „Паралелен свят“ и Община Пловдив за поканата и възможността да представим пикълбола!
📷 Благодарим и на нашите партньори от Спортен календар за страхотните снимки и съдействието по време на целия фестивал!