DSC_0314
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПИКЪЛБОЛ ПОСТАВИ ОСНОВИТЕ НА ПИКЪЛБОЛА В ОБЩИНА ПОМОРИЕ
На 17.11.2023 г. Българска Федерация Пикълбол/Bulgarian Pickleball Federation постави основите на пикълбола за първи път в Община Поморие, благодарение на поканата от общината и ПГТ „Алеко Константинов“ гр. Поморие
При изключителен интерес премина демонстрацията на представителите от БФ Пикълбол в Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Поморие!
Това бе поредното посещение, което осъществихме чрез представители на федерацията и за пореден път се убедихме, че винаги можем да разчитаме на учителите по физическо възпитание и спорт, както и че всяко начало е изпълнено с новости и бъдещи планове!
В спортния празник се включиха учениците, техните учители, самия директор г-н Валентин Карталов и много други преподаватели. Бяхме посрещнати топло, за което много благодарим.
Старши учителя по физическо възпитание и спорт Людмила Георгиева бе провела предварително среща с децата и преподавателите, за да ги запознае с основните характеристики на Пикълбола.  Ние пък говорихме за правилата и заедно всички на корта успяхме да покажем, че този спорт смело и с голямо желание може да постави основите в гр. Поморие. За което допринесе и присъствието на служители от община Поморие!
Благодарим и на старши експерт по физическо възпитание и спорт от РУО гр. Бургас г-жа Павлина Алексиева за отделеното време, че стана част от цялата спортна емоция и че доказа колко е важен спорта в образователния процес.
Убедени сме, че преподаватели и деца от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ ще поставят началото на Пикълбола в гр. Поморие, а ние обещаваме да им помогнем това да стане факт съвсем скоро!
Снимки: Пресцентър – Община Поморие