391576991_295692343245219_7937686976180210959_n
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПИКЪЛБОЛ ПОСТАВИ ОСНОВИТЕ НА ПИКЪЛБОЛА В ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
🌟 Българска Федерация Пикълбол представи и демонстритира пикълбола за първи път в Община Стара Загора пред широка аудитория от ученици и учители на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Стара Загора!
👉 Събитието се проведе на 18.10.2023 г. в парк „Артилерийски“ гр. Стара Загора, като част от програмата на спортния празник на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Стара Загора!
🚩 Президентът на Българска Федерация Пикълбол Гергин Ангелов поднесе подарък от основно пикълбол оборудване към г-жа Теодора Николова, директор на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в знак на отношение към предстоящото партньорство.
🚩 „Щастливи сме, че за първи път поставяме основите на най-бързо развиващия се ракетен спорт в света, пикълбола в община Стара Загора, именно повреме на вашия спортен празник! Вярваме, че пикълбола има голяма почва за развитие в община Стара Загора и в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Благодарение на новосъздадения пикълбол клуб, който е наш член, „СК ПИКЪЛБОЛ СТАРА ЗАГОРА“ със състав Павлина Костадинова и дългогодишния бадминтон деятел Слънчезар Цанков, очакваме Стара Загора да бъде един от основните центрове на пикълбола в България! „СК Пикълбол Стара Загора“ очаква своите нови таланти и бъдещи шампиони.“ Сподели президента на БФ Пикълбол Гергин Ангелов пред г-жа Николова и всички ученици и учители на ГПЧЕ“ Ромен Ролан“.
👉 Треньорският екип на федерацията начело с Марин Маринов, проведе открита тренировка и демонстрация за всички участници и представи основните технически и тактически елементи на пикълбола и правилата на играта!

В демонстрацията се включиха директора на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ г-жа Николова, помощник-директора Петър Петров и всички учители и ученици, които хванаха пикълбол ракета за първи път!