20230920_115042
БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПИКЪЛБОЛ СКЛЮЧИ ПАРТНЬОРСТВО С ДЖИНИЪС СПОРТС
Българска Федерация Пикълбол сключи партньорство с Джиниъс Спортс/Genius Sports-Bulgaria!

🚩
Президентът и основател на Българска Федерация Пикълбол – Гергин Ангелов проведе ползотворна работна среща с г-н Иван Иванов, който е Оперативен директор и Генерален Мениджър за софийския офис на Джиниъс Спортс.

🚩
На срещата бяха обсъдени всички бъдещи перспективи за възможно партньорство между федерацията и компанията в сферата на спорта и бизнеса.

👉
„Пикълболът е най-бързо развиващия се спорт в Съединените щати и в света! Повече от 36.5 милиона човека са практикуващите пикълбол в целия свят, като броят им е нараснал с 159% в последните 3 години! Този социален феномен привлича нови и нови играчи от целия свят поради големите възможности, които предоставя. Българска Федерация Пикълбол е член на Европейската и Световната федерация по пикълбол и планира активно участие в международния спортен календар по пикълбол, както и домакинство в България на пикълбол първенства от световен ранг“. С тези думи президента на БФ Пикълбол Гергин Ангелов представи пикълбола и успехите на федерацията пред г-н Иван Иванов.

👉
Джиниъс Спортс/Genius Sports е глобален лидер в областта на услугите и технологиите за спортни данни, тяхното разпространение и монетизация. Основна дейност на компанията е да предоставя иновативни и базирани на данни продукти и услуги на спортни лиги и федерации.

👉
Джиниъс Спортс Genius Sports е доверен партньор за интегритет на данни на стотици спортни организации, сред които едни от най-големите международни федерации и професионални лиги, като ФИБА и английската Премиър Лийг. Компанията е също основен партньор за разпространение на официални данни на организации като НБА, Ла Лига, АТП и СТА.
✅ Партньорството между Българска Федерация Пикълбол и Джиниъс Спортс е голяма крачка напред към развитието и популяризирането на пикълбола в България!