IMG_20240204_174612
Официална среща със зам.-министъра на младежта и спорта и ректора на НСА "Васил Левски"

По покана на президента на Българска Федерация Пикълбол, Гергин Ангелов, на 02.02.2024 г. в гр. София пристигна делегация от Испанската Федерация по Пикълбол, която беше официално посрещната от проф. Даниела Дашева, заместник-министър на младежта и спорта и проф. Красимир Петков, ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“!

Визитата на нашите специални гости от Испания  в България  е във връзка с обучително-тренировъчен семинар, организиран от БФ Пикълбол за всички членове на федерацията, треньори, състезатели, партньори и спортни деятели!
На 02.02.2024 г. се осъществиха официални срещи инициирани от БФ Пикълбол в гр. София между ръководството на Испанската Федерация по Пикълбол  в лицето на президента, вицепрезидента и нейни членове, както и генералния секретар на Европейската Федерация по Пикълбол  и ръководството на НСА „Васил Левски“ и Министерство на младежта и спорта
Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева прие ръководството на Българска Федерация Пикълбол и ръководството на Испанската Федерация по Пикълбол в Министерството на младежта и спорта на официална среща на която беше обсъдено ключовото партньорство между двете федерации, развитието на спорта пикълбол в България, Испания и в Европа, както и членството на БФ Пикълбол в Европейската и в Световната Федерация по Пикълбол!
Генералният секретар на Европейската Федерация, г-н Деклерк сподели пред зам.-министъра на младежта и спорта проф.Дашева подробности по провеждането на първото Европейско първенство по пикълбол през есента, на което България ще вземе участие, както и очакваното приемане на пикълбола като Олимпийски спорт преди 2030 год. предвид огромното му масовизиране и популяризиране в целия свят и приемането му като спорт и в Азиатските игри.
Ректорът на Национална спортна академик „Васил Левски“, проф. Петков и заместник-ректорът доц. Андонов също приеха ръководството на двете федерации и обсъдиха добри практики с Испанската делегация от която е част и директора на един от най-големите спортни университети в Мадрид, г-н Роберто Гомез. На срещата бяха обсъдени и възможности за бъдещо сътрудничество между двете институции в България  и Испания  и бе оформена рамка за бъдещо сътрудничество между БФ Пикълбол и НСА „Васил Левски“!

Гостите бяха приети и от декана във факултет „Спорт“ на Национална спортна академия „Васил Левски“, доц. Емил Атанасов.

dav
dav