dav
Заместник-министърът на младежта и спорта проф.Даниела Дашева проведе среща с Гергин Ангелов президент и основател на Българска Федерация Пикълбол
Заместник-министърът на младежта и спорта проф.Даниела Дашева проведе среща с Гергин Ангелов президент и основател на Българска Федерация Пикълбол в Министерство на младежта и спорта.
🚩 Президентът на БФ Пикълбол Гергин Ангелов представи най-бързо развиващия се ракетен спорт в света на зам.-министър Дашева, като подчерта, че пикълбола е изключителен инструмент за социално приобщаване и интеграция с огромен потенциал за развитието му и като масов спорт сред хора на всякаква възраст.
👉 „Пикълболът е представен и демонстриран от екипа на федерацията в три области, пет общини и в над 20 населени места в цялата страна пред деца и младежи, хора със физически и интелектуални затруднения и сред хора над 50 годишна възраст, като 100% инклузивен, приобщаващ, забавен и лесно достъпен спорт за всички. Срещаме огромен интерес от всички общини и населени места в които сме поставили основите на пикълбола, за неговото развитие на местно ниво и продължаваме да получаваме многобройни покани за демонстрационни събития от общини в цяла България“, сподели още президента на БФ Пикълбол Гергин Ангелов пред зам.-министър Дашева.
👉 Следващите стъпки за развитието на пикълбола в България са свързани с предстоящото партньорство и сътрудничество между Българска Федерация Пикълбол и Министерство на младежта и спорта.
✅ Заместник-министърът на младежта и спорта проф.Даниела Дашева насърчава развитието на пикълбола в България и пожела успех на Българска Федерация Пикълбол в лицето на нейния президент Гергин Ангелов.